Online mobilni
Online mobilni
Online mobilni

Pretraga mobilnih

Prijavljivanje

RIM PlayBook će podržavati Android aplikacije

 

Samo nekih mesec dana pre zvaničnog predstavljanja, proizvođač Blackberry-a, Research in Motion objavio je da će dugoočekivani PlayBook tablični računar podržavati aplikacije pisane za Android, operativni sistem koji pokreće mnoge pametne telefone.

Novi 7-inčni uređaj, koji će biti predstavljen 19. aprila, biće nešto manji od Apple-ovog uspešnog iPad-a. PlayBook je pokušaj RIM-a da se održi na tržištu mobilnih uređaja, dok se BlackBerry telefoni suočavaju sa ogromnom konkurencijom i usporavanjem prodaje u pogledu iPhone i Android telefona.

PlayBook će podržavati aplikacije pisane za Android 2.3 i Blackberry Java telefone i trebalo bi da privuče značajan broj developera na obe strane. Majk Lazaridis, direktor kompanije smatra da će ova podrška proširiti broj korisnika.

RIM je u poslednjem kvartalu prošle godine zaradio 934 miliona dolara, ili 1,78 dolara po deonici. Kompanija ove godine želi više novca da uloži u istraživanja, razvoj i marketing, sa specijalnim fokusom na PlayBook. (Economy.rs)