Online mobilni
Online mobilni
Online mobilni

Pretraga mobilnih

Prijavljivanje

CAPTCHA
Da li si robot?
Image CAPTCHA
Prepiši sa slike

RIM PlayBook će podržavati Android aplikacije

 

Samo nekih mesec dana pre zvaničnog predstavljanja, proizvođač Blackberry-a, Research in Motion objavio je da će dugoočekivani PlayBook tablični računar podržavati aplikacije pisane za Android, operativni sistem koji pokreće mnoge pametne telefone.

Novi 7-inčni uređaj, koji će biti predstavljen 19. aprila, biće nešto manji od Apple-ovog uspešnog iPad-a. PlayBook je pokušaj RIM-a da se održi na tržištu mobilnih uređaja, dok se BlackBerry telefoni suočavaju sa ogromnom konkurencijom i usporavanjem prodaje u pogledu iPhone i Android telefona.

PlayBook će podržavati aplikacije pisane za Android 2.3 i Blackberry Java telefone i trebalo bi da privuče značajan broj developera na obe strane. Majk Lazaridis, direktor kompanije smatra da će ova podrška proširiti broj korisnika.

RIM je u poslednjem kvartalu prošle godine zaradio 934 miliona dolara, ili 1,78 dolara po deonici. Kompanija ove godine želi više novca da uloži u istraživanja, razvoj i marketing, sa specijalnim fokusom na PlayBook. (Economy.rs)